Uhićen u bijegu?

Hrvatski agent uhićen u Srbiji je Srbin iz Drniša

Vijesti / Flash | 02. 09. 2016. u 20:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uhićeni muškarac optužen za špijunažu je Čedo Čolović (57), časnik u mirovini Vojske tzv. Republike Srpske Krajine, doznaje Večernji list putem izvora iz Beograda. Hrvatskog agenta Srbija je uhitila u petak poslijepodne, navodno dok je bježao u Hrvatsku.

Agent ima državljanstvo Srbije i Hrvatske. Do 1990. godine je živio i radio u Hrvatskoj, nakon čega mu je mjesto prebivališta bilo u Srbiji. Optužen je da je godinama Zagrebu prenosio podatke iz Beograda te da su zbog njega najmanje devetorica Srba optužena za ratne zločine.

Osumnjičenom je određen 48-satni pritvor nakon čega će biti saslušan u nadležnom tužiteljstvu, koje će sukladno svojim ustavnim i zakonskim ovlastima, nastaviti postupak "vodeći računa o zaštiti vitalnih interesa Republike Srbije", objavljeno je.

Tužiteljstvo je najavilo i da će nakon provedene istrage i utvrđenih činjenica izvijestiti javnost.

Priopćenje tužiteljstva slijedilo je nakon udarne vijesti koju su u petak popodne prenijeli svi beogradski elektronički mediji i portali dnevnog tiska, neslužbeno tvrdeći da je uhićen hrvatski špijun.

Tijekom večeri nije bilo moguće službeno doznati više pojedinosti, ali se u novinarskim krugovima razmjenjuju informacije da je, navodno riječ o umirovljenom časniku bivše JNA, jednom od nekadašnjih zapovjednika Vojske samoproglašene Republike Srpske Krajine.

Uhićeni je, prema tim neslužbenim informacijama iz medijskih krugova, "Srbin iz Drniša", nositelj je dvojnog državljanstva, u Srbiju je došao poslije akcije Oluja, a uhićen je nakon što se, navodno, spremao pobjeći u Hrvatsku jer mu je dojavljeno da je otkriven.

Jedno od medijskih nagađanja je i da su ga hrvatske obavještajne službe 'vrbovale' te da je njihovu ponudu prihvatio u zamjenu za jamstvo da protiv njega u Hrvatskoj neće biti  podignuta optužnica za navodne ratne zločine.

Vijest o uhićenju osumnjičenog za špijunažu bila je udarna u petak navečer u elektroničkim medijima i portalima beogradskog tiska.

Kopirati
Drag cursor here to close