Ministar Lukač

I Borut Pahor napadnut u Srebrenici?!

Vijesti / Flash | 11. 07. 2015. u 12:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I predsjednik Slovenije Borut Pahor je napadnut u Srebrenici, naveo je Tanjugu ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač komentirajući napad na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića.

''Slično se dogodilo i predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru, kojega je također policija zaštitila i provela do Policijske postaje u Srebrenici'', rekao je Lukač Tanjugu.

Pahorovo izaslanstvo bilo je u blizini Aleksandra Vučića kada se dogodio napad, pa je slovenski predsjednik pogođen predmetima koji su bačeni na Vučića.

Napad na Pahora nije bio planiran, nego se desio zbog neposredne blizine Vučićeva izaslanstva, navodi Lukač.

"S obzirom na to da smo očekivali ovako nešto mi smo ubacili jedan broj ljudi u civilu u masu i oni su odmah reagirali kada je krenuo napad na premijera Vučića", kazao je Lukač.

Dogodilo se, rekao je, ono što smo očekivali i na šta smo upozoravali. Kamenje je, kako kaže Lukač, letjelo sa svih strana, Vučić je dobio više udaraca i polomljene su mu naočale.

Udarce kamenjem zadobili su i pripadnici policije i osiguranja srbijanskog izaslanstva, rekao je Lukač i dodao kako se u svemu tome uspjelo da premijer Vučić bude blagovremeno izvučen iz mase.

"Oni su potom ušli u vozilo i sigurno krenuli k granici, Skelanima", rekao je ministar policije Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close