Hrabri građani

I ovo je Hercegovina: Građani spriječili deset kaznenih djela

Vijesti / Flash | 04. 06. 2016. u 08:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Centra javne sigurnosti Trebinje zahvaljujući savjesnom i odgovornom ponašanju građana u prva tri mjeseca ove godine spriječeno je izvršenje 10 kaznenih djela, rekla je Srni glasnogovornica Centra Jovana Samopjan.

Ona je istakla da su spriječena kaznena djela uglavnom iz oblasti imovinskih kaznenih djela i kaznena djela protiv života i tijela.

Rukovodstvo Centra je zahvalno građanima na suradnji i pozivima, ističući da je ona iz mjeseca u mjesec sve efikasnija, te da se zajedničkim radom doprinosi boljoj sigurnosnoj situaciji.

Iz Centra su pozvali građane da nastave da budu savjesni i tijekom predstojeće sezone godišnjih odmora, te da prijave ukoliko uoče da se nešto nezakonito događa u njihovom susjedstvu.

Zahvaljujući radu policije CJB Trebinje, u mjesecu travnju zabilježen je pad broja evidentiranih kaznenih djela za oko 36 posto, piše Srna.

Samopjan podsjeća da su u travnju evidentirana 24 kaznena djela, što je za 14 kaznenih djela manje nego prošle godine, te da je od ukupnog broja kaznenih djela 21 djelo iz oblasti općeg kriminaliteta, što je za oko 30 posto manje nego prošle godine.

Koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 85,71 posto.

"Iz oblasti imovinskih delikata evidentirano je 10 kaznenih djela, što je za oko 50 posto manje nego prošle godine", rekla je Samopjan i dodala da su od ovih kaznenih djela četiri kaznena djela krađa i jedno teška krađa.

Koeficijent ukupne rasvijetljenosti je 70 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close