Ultimatum

Imam održao lekciju SDA: Ili Radončić, ili mi!

Vijesti / Flash | 31. 10. 2016. u 13:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Gospodo iz SDA ili ćete se distancirati od Radončića i njemu sličnih ili ćemo se mi distancirati od vas", napisao je imam Careve džamije u Sarajevu Sadrudin Išerić poručivši rukovodstvu SDA da se distancira od lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića nakon što je izjavio da je Alija Izetbegović bio nalogodavac desetak političkih ubojstava.

Išerić je na svom Facebook profilu naveo kako nema riječi kojima se mogu opisati Radončićeve izjave na sudu u Prištini u kojima javno optužuje Bošnjake za početak rata i tako udara na ličnost i čast pokojnog Izetbegovića i cijelog bošnjačkog naroda.

"Da li zaista i dalje računate na našu naivnost i pasivnost? Gospodo, pred velikim ste izazovom, ne zbog vas jer većinu od vas bi trebalo umiroviti, nego zbog naroda i BiH. Gospodo, probudite se i počnite raditi, iskreno i predano kao što to rade pojedinci, koji će vjerojatno biti neki novi nezavisni ukoliko se ne promijenite i ne pročistite. Ako ne znate koga promijeniti ili protjerati samo malo, malo poslušajte narod", poruči je Išerić naglasivši kako je časnije biti opozicija nego u vlasti po svaku cijenu i sa svakim.

Išerić ističe i da je na jednoj od hutbi, kada je bilo aktualno pitanje koalicije SDA/SBB, poručio da, ako je koalicija sklopljena radi jedinstva, "progutat će", ali ako je radi očuvanja fotelja "dao Bog, pa propali i jedni i drugi".

Podsjećamo, kao svjedok tužiteljstva pred Osnovnim sudom u Prištini na svjedočenju u slučaju Nasera Keljmendija, osumnjičenog za organizirani kriminal, trgovinu droge i oružja, te moguću umiješanost u ubistvo Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu, Radončić je, odgovarajući na pitanje suca, rekao da je Delalić "bio kontroverzna ličnost koja je radila za tajnu muslimansku službu", da je "bio duboko involviran i čak sam izjavljivao da je ubijao za predsjednika Izetbegovića".

Kopirati
Drag cursor here to close