Sramotno

Inzko: Možda Mostar, možda popis

Vijesti / Flash | 15. 03. 2016. u 10:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko ocijenio je danas u Sarajevu sramotnom činjenicu da odluka Ustavnog suda BiH o Gradu Mostaru nije implementirana već šest godina.

''Mostarci su jedini građani u Europi koji nisu imali mogućnost birati prije četiri godine'', izjavio je Inzko za Fenu, izrazivši nadu kako će se to sada konačno dogoditi.

Činjenicu da odluka Ustavnog suda BiH o Gradu Mostaru nije implementirana već šest godina smatra sramotnom, istaknuvši da je to krivično djelo. Međutim, izrazio je zadovoljstvo jer je sada, poslije duge šutnje, došlo do reakcije bh. političara.

''Jučer je pet-šest političara dalo izjave'', kazao je Inzko, dodavši da se nada kako će iz te debate izaći neko kompromisno rješenje koje mora biti u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH.

''Nepostojanje dogovora o objavljivanju rezultata popisa stanovništva je više tematika za Europsku uniju, a ne za visokog predstavnika'', kaže Inzko, ali misli da svaka zemlja mora znati svoju statistiku, kao na primjer koliko stanovnika ima Sanski Most, da li ih je 25.000 ili 50.000, zbog poticaja i slično.

''Kada iz Europske uniju budu došla pitanja, njih oko 5.000, jedno od prvih će biti koliki je broj stanovnika. Međutim, imamo još nekoliko tjedana za neki kompromis, tako da se možda i pronađe'', zaključio je Inzko u izjavi za Fenu.

Kopirati
Drag cursor here to close