Snimka i povjerenje

Inzko ne vjeruje domaćim stručnjacima, a mi bismo trebali?

Vijesti / Flash | 12. 12. 2014. u 09:37 R.I,.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je danas u Banja Luci kako bi on, da se njemu dogodila "audiosnimka na kojem premijerka RS-a Željka Cvijanović, navodno, govori o 'kupovini zastupnika'“, poslao tu snimku u Njemačku, gdje bi stručnjaci utvrdili sve u vezi s tim snimkom.

Potvrdivši da je čuo "za priče“ o audiosnimci, Inzko je dodao da je koliko zna, Cvijanović ponudila da surađuje s nadležnim institucijama.

''Mislim da je najbolje da se s tim bave nadležne institucije na profesionalan način, forenzičari, a onda se može doći do odgovarajućih zaključaka'', prokomentirao je Inzko danas u izjavi novinarima u Banja Luci.

I predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljeko Čubrilović je dodao da je to posao za nadležne institucije te da se ne može nagađati je li bilo trgovine zastupnicima ili ne.

''Ako ima trgovine, treba da odgovara onaj tko je trgovao'', rekao je Čubrilović.

Inzko je poručio i kako građani BiH i njihovi interesi trebaju biti u prvom planu, a za sve njih je najvažnija ekonomija.

''Ukoliko građani nisu zadovoljni, ovo će biti prazna zemlja'', poručio je Inzko, navodeći da će bh. građani otići iz zemlje ukoliko se ne uvažavaju njihovi interesi te da se očekuje od političara da rade na novoj europskoj inicijativi za BiH.

''Nisu uvjeti za BiH sada lakši, ali je drugi redoslijed, tako da će na kraju malo brže biti moguće da BiH dobije status zemlje kandidata, ako se ispune uvjeti Europske unije'', naglasio je Inzko i ponovio što je i ranije govorio da u BiH treba biti ''manje Daytona, a više Bruxellesa''.

Kopirati
Drag cursor here to close