Posjeta

Inzko s Novalićem: Nove prilike pred BiH

Vijesti / Flash | 03. 03. 2016. u 13:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pred vama su nove prilike, ali i tranzicija i promjene. Neke od njih neće biti lagane, ali su potrebne kako bi građanima Bosne i Hercegovine bila osigurana budućnost koju zaslužuju'', rekao je Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH, federalnom premijeru Fadilu Novaliću.

Iznko je rekao kako se od vlasti na svim razinama očekuje novo opredjeljenje i odlučnost da isporuče očekivane rezultate.

''Također trebamo vidjeti novu paradigmu zasnovanu na uzajamnoj suradnji kako bi ova zemlja mogla krenuti naprijed'', rekao je visoki predstavnik, te istaknuo da OHR stoji na raspolaganju u okviru svojih ovlasti u ovim procesima.

Iz Novalićevog ureda priopćeno je kako se s Inzko i njegovim prvim zamjenikom Bruceom G. Bertonom razgovaralo ''o širokoj lepezi aktualnih ekonomskih i političkih pitanja, s posebnim osvrtom na provođenje Reformske agende''.

''Federalni premijer je goste upoznao sa cijelim nizom reformskih koraka koje Vlada FBiH već učinila ili ih namjerava učiniti, počev od usvajanja seta zakona koji se tiču radno-pravnog zakonodavstva, do poboljšanja poslovnog okruženja za privlačenje stranih investicija'', navodi s eu priopćenju i ističe kako je Novalić ''izrazio odlučnost da se ovi reformski koraci bespogovorno provedu''.

Prema riječima visokog predstavnika Bosna i Hercegovina je 15. veljače ušla u novu važnu etapu svog puta ka Europskoj uniji.

''Pred svim vladama u BiH je značajan broj otvorenih pitanja koja zahtijevaju odlučan pristup. Podnošenje aplikacije za članstvo u EU je poseban trenutak za ovu zemlju i nešto čime se građani mogu ponositi'', naglasio je Inzko, koji je premijeru Novaliću prenio istu poruku koju je uputio i dužnosnicima Republike Srpske tijekom nedavne posjete Banja Luci, a to je da je ovo ključno razdoblje u kojem reforme moraju biti ubrzane, te naglasio da su važni rezultati, a ne riječi.

Kopirati
Drag cursor here to close