Izbjeglička kriza

Inzko: Zbrinuo sam dvije obitelji iz Sirije, to treba uraditi svaki čovjek

Vijesti / Flash | 21. 04. 2016. u 06:47 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko i čelnici Europskog pokreta u BiH Predrag Praštalo i Dino Čolić, jučer su boravili u radnoj posjeti općini Gračanica. Nakon što je načelnik Nusret Helić goste upoznao o gospodarskim uspjesima općine koja već sada ima oko deset tisuća uposlenih, Inzko je kazao kako ovu općinu uvijek spominje u pozitivnom smislu.

''Kad god sam u prilici ljudima kažem, otiđite u Gračanicu, pa vidite kako se poduzetnici, ne čekajući pomoć ni od koga bore i stvaraju dobra. Vidim, u blizini sajma se gradi nekoliko novih tvorničkih hala, tu će biti i nova radna mjesta. Drago mi je da i federalni premijer Fadil Novalić i mnogi ministri rade na stvaranju boljeg ambijenta gospodarstvenicima. Lijepo je vidjeti i vrijedne ljude u Tešnju, Gradačcu, Žepču, Tesliću, Goraždu...'', kazao je Inzko

Osvrnuo se i na veliku izbjegličku krizu. Ističe kako je i njegova zemlja Austrija primila oko 120 tisuća izbjeglica sa bliskog Istoka.

''Moja majka je u II. Svjetskom ratu bila izbjeglica. Moja domovina je u ratu u BiH zbrinula veliki broj izbjeglica iz BiH, ja sam nedavno u svom stanu u Beču primio dvije izbjegličke obitelji iz Sirije, dvije sestre i petero djece. To bi trebao da uradio svaki normalan čovjek. Već se tu rodilo jedno dijete, ime mu je Heidi, naglasio je Inzko, te je nazočio dodjeli priznanja Europskog pokreta u BiH, kojeg su Praštalo i Čolić, dodijelili načelniku Nusretu Heliću, u znak zahvalnosti što je Gračanica bila prva općina koja je podržala partnerstvo s Europskim pokretom.

Nakon toga, Inzko je posjetio sajam 'Grapos expo', razgledao brojne štandove, častio se ukusnim kolačima žena 'Gračaničko keranje' i posebno bio oduševljen na štandu Metalne industrije 'Kovan' iz Gračanice koja proizvodi kotlove i kamine na pelet.

Kopirati
Drag cursor here to close