Taoci

Islamska država osvojila kafić u Sydneyju

Vijesti / Flash | 15. 12. 2014. u 07:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australska policija zatvorila je u ponedjeljak jedno od glavnih poslovnih područja, a mediji izvješćuju o taocima u jednom kafiću u kojem je izvješena islamistička zastava, prenosi Hina pisanje svjetskih agencija.

Dio Martin Placea gdje se nalazi Australska središnja banka, komercijalne banke i u blizini je parlamenta australske savezne države New South Wales zatvorila je naoružana policija.

Televizijski prijenos uživo pokazao je goste unutar kafića kako stoje s rukama oslonjenim na izlog. Crna i bijela zastava slična onoj koju koriste militanti Islamske države u Iraku i Siriji izvješena je u izlogu.

Policija NSW-a je rekla na Twitteru: "U tijeku je policijska operacija na Martin Placeu, u sydneyskoj središnjoj poslovnoj zoni. Gerađane se savjetuje da izbjegavaju to područje".

Akcija desetaka policajaca je uslijedila nakon medijskih izvješća u ponedjeljak ujutro da je uhićen osumnjičenik za terorizam u zapadnom Sydney.

Naoružani čovjek koji drži taoce u jednom kafiću u Sydneyu tražio je zastavu organizacije Islamska država i tvrdio da su četiri bombe postavljena na raznim mjestima, objavila je televizija Channel Ten. Policija nije potvrdila ove informacije, no Channel Ten je objasnio da je razgovarala "izravno" s dvojicom otetih ljudi u kafiću.

"On želi da se izravno njemu donese u kafić zastava IS-a. Drugi zahtjev je da razgovara s premijerom", navela je televizija.

Kopirati
Drag cursor here to close