Otmica

Islamska država otela službenike veleposlanstva Srbije

Vijesti / Flash | 08. 11. 2015. u 15:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova (MSP) potvrdilo je u nedjelju da je u Libiji oteto dvoje djelatnika veleposlanstva Srbije u toj zemlji.

Slađana Stanković zadužena za komunikacije i vozač Jovica Stepić oteti su u nedjelju prijepodne u gradu Sabrati, priopćio je MSP.

Pojedinosti otmice zasad nisu poznate.

Beogradski elektronički mediji javili su ranije da je dvoje djelatnika oteto u gradu Sirtu, uporištu pristaša svrgnutog libijskog vođe Moamera Gadafija koje je u lipnju zauzela Islamska država, piše Hina.

Prvi potpredsjednik vlade i šef diplomacije Ivica Dačić razgovarao je o otmici s libijskim ministrom vanjskih poslova Libije Mohamedom Imhamidom Abdulazizom.

“MSP čini sve da, u kompliciranoj situaciji na terenu, osigura više informacija i siguran povratak naših državljana”, stoji u priopćenju MSP-a.

Dačić je danas za RTS rekao da se ne zna tko je oteo dvoje srpskih državljana u Libiji.

"Na putu ka Tunisu je došlo do presijecanja kolone u kojoj je bio i naš veleposlanik,  au drugom automobilu vozač i vezista. Došlo je do ispaljivanja hitaca, a jedan libijski državljanin je ranjen u nogu, tako govore prvi izvještaji", kaže ministar Ivica Dačić za RTS.

Dačić je objasnio da je u Libiji nestabilna situacija, da postoji jedna vlada u Bengaziju, a jedna u Tripoliju.

"Pojedini dijelovi zemlje su pod različitom kontrolom", podsjetio je Dačić, prenosi Tanjug.

"Nemamo informacije tko su otmičari. Nitko se nije javio da bilo što traži, pratimo situaciju. Osnovan je krizni stožer koji radi na rješavanju izvanredne situacije, o tome sam obavijestio i premijera, tako da je cijela država angažirana", istaknuo je Dačić.

On je dodao da je veleposlanik Srbije dobro i da je sve prijavio policiji, koja nema novih detalja, navodi RTS.

Kopirati
Drag cursor here to close