Pucnjava

Istanbul: Sedamnaestogodišnji mladić poginuo u sukobu s policijom

Vijesti / Flash | 19. 08. 2015. u 14:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedamnaestogodišnji mladić je poginuo u Istanbulu u sukobima policije i grupe povezane s Kurdistanskom radničkom strankom (PKK), objavila je u srijedu agencija Anadolija.

Sukobi su izbili u utorak kasno navečer kada je grupa od 20 osoba pokušavala organizirati zabranjene demonstracije u okrugu Esenler, na europskoj obali Istanbula, i pucala u pravcu policije, precizirala je agencija.

Prema agenciji, grupa demonstranata koji pripadaju ogranku omladine PKK-a, imala je maskirana lica i Molotovljeve koktele, kao i materijal za izradu bombi.

Mladić od 17 godina, identificiran pod inicijalima F.E., je bio dio grupe demonstranata, prema agenciji. Drugi mediji su jednostavno spomenuli da se radi o maloljetniku.

Policija je neutralizirala jednu bombu na licu mjesta na kojem su se događali sukobi, dodala je agencija Anadolija i precizirala da su uhićene četiri osobe, a drugi su pobjegli.

Ovi sukobi se događaju dok su napetosti između kurdskih pobunjenika i Ankare na vrhuncu na jugoistoku zemlje nakon turske vojne ofanzive započete 24. srpnja i proširene na ostatak zemlje, podrazumijevajući i stanbolski megalopolis, gdje se nalaze aktivisti povezani s PKK-om.

Turska je započela "rat protiv terorizma" na dva fronta, ciljajući istovremeno džihadiste grupe Islamska država (IS) i pobunjenike PKK-a, na položajima u Iraku.

Ovoj vojnoj ofanzivi se dodaju policijske operacije u kojima je nekoliko stotina navodnih aktivista PKK-a, pokreta krajnje ljevice (DHKP-C) i IS-a, uhićeno posljednih tjedana.

Kopirati
Drag cursor here to close