Svađa

Italija - Policajac ubio migranta koji ga je napao nožem

Vijesti / Flash | 08. 06. 2016. u 15:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policajac je ubio migranta koji mu je zadao udarac nožem tijekom tučnjave u području na jugu Italije, gdje su žive napetosti između stanovništva, migranata i policajaca, objavili su mediji.

Izgleda da je tučnjava počela kada je jedan migrant optužio drugoga da ga je napao u velikom kampu u San Fernandinu, u blizini Rosarna u Kalabriji. U ovom kampu smještene su tisuće ljudi koji rade većinom u polju na kojem se uzgajaju narandže u regiji.

Nije bilo moguće trenutno dobiti potvrdu od policajaca ili lokalnih sudskih vlasti.

Kada su dva policajca intervenirala da bi pokušala uspostaviti mir, jedan migrant, čija nacionalnost nije precizirana, izvadio je nož i udario jednog policajca, koji je odgovorio pucajući, prema talijanskim medijima koji izvještavaju o incidentu.

Rosarno je poznato u Italiji po klimi napetosti koja tamo vlada između sezonskih radnika, od kojih veliki broj dolazi iz podsaharske Afrike, snaga sigurnosti i stanovnika.

Sukobi su tamo česti. U 2010. godini, više od tisuću Afrikanaca je moralo napustiti grad nakon dva dana sukoba u kojima je ozlijeđeno 67 ljudi.

Organizacija Liječnici bez granica (MSF) redovno kritizira stav talijanskih i lokalnih vlasti naspram migranata, od kojih je većina u regularnom statusu, ocijenivši da su kampovi u kojima živi veliki broj sezonskih radnika često gori od izbjegličkih kampova u Africi, objavio je AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close