Mostar

Ivanić – Vučić: Srpska strana je za okretanje budućnosti

Vijesti / Flash | 03. 04. 2017. u 17:33 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Prije svega razgovarali smo o odnosima BiH i Srbije I usuglasili smo se da na tom planu treba da se naprave neki ozbiljni iskoraci. Ja sam i danas rekao da je ključni izazov na bošnjačkim političarima da oni treba konačno da kažu da li su za to da se ti odnosi poprave ili nisu", kazao je predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić nakon sastanka s novoizabranim predsjednikom Srbije i aktualnim premijerom Aleksandarom Vučićem.

- Ne vidim što se negativno događalo iz Srbije posljednjih pet godina. Među bošnjačkom elitom nije bilo lidera koji su pokazali spremnost za jedno definitivno zatvaranje te priče i okretanju ka budućnosti ja mislim da je to preduvjet. Imamo jako dobru šansu nakon pobjede Vučića da se te stvari riješe.

"Mi smo večeras dogovorili jednu večeru. Ja sam sa Plenkovićem razgovarao na Malti i on je vrlo korektan. Što je sa bošnjačkim liderima to treba pitati izetbegovića. Pričat ćemo večeras o ovim stvarima na večeri", kazao je Ivanić.

Vučić je prije početka sastanka izjavio kako je uvijek spreman za razgovor i inzistira na razgovoru.

"Mora se razgovarati. Nekada jednom nije lako, nekada drugom. Meni je važno da unapređujemo srpsko-bošnjačke odnose i to nisam krio u predizbornoj kampanji. Ponosan sam na ogroman broj glasova koji smo dobili i ostvarili uvjerljivu pobjedu u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, jer to pokazuje da građani žele čuti što možemo uraditi po pitanju srpsko-bošnjačkih odnosa", poručio je srbijanski premijer i novoizabrani predsjednik Srbije.

Svaki razgovor je ljekovit, ustvrdio je Vučić, dodavši kako je najvažnije da srpski i bošnjački narod žive u miru te da je budućnost srpskog i bošnjačkog zajednička.

Kopirati
Drag cursor here to close