Diplomacija

Iz Srbije stigla prosvjedna nota - Uvreda za BiH slati notu 11. srpnja

''Dostavljeni politički pamflet pun povijesnog revizionizma, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine odbilo je primiti'', poručili su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.
Vijesti / Flash | 13. 07. 2024. u 17:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na adresu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine 11. srpnja stigla je prosvjedna nota Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije koju je MVP BiH okarakterizirao kao "politički pamflet pun povijesnog revizionizma".

Kako je priopćeno iz MVP BiH, samo slanje note na 11. srpanj, bolni datum u povijesti Bosne i Hercegovine, predstavlja uvredu, kako za žrtve i obitelji tako i za sve bh. građane, prenosi N1.

''Političke elite ustrajno nastavljaju zalagati čitav srpski narod u obrani genocidnih politika i nastavljaju negirati genocid'', objavljeno je.

Istaknuto je da države članice UN-a koje poštuju međunarodni poredak zasnovan na vladavini prava kao temeljnoj vrijednosti, poštujući Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima i pozitivne diplomatske prakse, ne komuniciraju na način kako je to navedeno u noti Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

''Stoga, dostavljeni politički pamflet pun povijesnog revizionizma, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine odbilo je primiti'', poručili su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close