I imaju cilj

Iza Islamske države stoji sofisticirana organizacija

Vijesti / Flash | 30. 04. 2015. u 19:31 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik srpske Službe za borbu protiv terorizma Radoslav Đinović ocijenio je da Srbija mora pojačati kontrolu ljudi koji odlaze da se bore u Siriju i Irak, a naročito onih koji se vraćaju s ratnih područja.

"Povratnici su veći problem, jer su prošli kroz vojne obuke, okrvavili ruke i nose sumanute ideje. Oni predstavljaju realnu opasnost", upozorio je Đinović i naglasio da se proces radikalizacije uglavnom provodi kod ranjivih pojedinaca.

On ističe da nigdje u svijetu ne postoji apsolutna sigurnost od terorizma i naglašava da se iza velikih ekstremističkih grupa uvijek krije sofisticirana organizacija, a ne pojedinci-divljaci, kako ih predstavljaju mediji, piše Srna.

"To nije samo ono što gledamo na internetu. Iza ekstremističkih grupa stoji složena, sofisticirana organizacija sa visokim znanstvenim i stručnim potencijalima usmjerenim k ostvarivanju nekih ciljeva", upozorava Đidović.

On je naglasio da ne postoji savršen odgovor na terorizam, ali da uvijek postoji potreba za stalnim usavršavanjem, prenose beogradski mediji.

"Kada stigne do represije, tada je već kasno. Ideje su se već spojile sa nasilnim aktivnostima, tada postoje planovi za oružje, za izvršenje", rekao je Đinović i naglasio da je Srbija na putu da donese strategiju za borbu protiv terorizma čiji je značajan dio posvećen prevenciji

Kopirati
Drag cursor here to close