obljetnica

Izaslanstva Ministarstva obrane i OSBiH položila vijence na groblje Sveti Josip u Sarajevu

Vijesti / Flash | 07. 04. 2015. u 12:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja 23. godišnjice osnivanja Hrvatskog vijeća obrane i 10. godišnjice osnivanja Prvog pješadijskog (Gardijskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH), izaslanstvo Ministarstva obrane (MO) i OSBiH položila je danas vijence na spomen-obilježju poginulim braniteljima Hrvatskog vijeća obrane (HVO) na rimokatoličkom groblju Sveti Josip u Sarajevu.

Vijence su položili ministrica obrane Marina Pendeš, načelnik Zajedničkog stožera general pukovnik Anto Jeleč kao i predstavnici braniteljskih udruga HVO-a te predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u BiH.

Istog dana, u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu služena je sveta misa poginulim braniteljima HVO-a, kojoj su prisustvovali djelatnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH. Svetu misu je služio don Željko Čuturić u koncelebraciji brigadnog kapelana brigade TP OSBiH, don Pere Tunjića i don Josipa Tadića.

Centralna svečanost obilježavanja 23. godišnjice osnivanja HVO-a i 10. godišnjice osnivanja 1.p(g)p OSBiH održat će se sutra u kasarni “Ante Bruno Bušić“ u Livnu, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close