DF

Izetbegović pristao na treći entitet

Vijesti / Flash | 29. 01. 2017. u 09:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka Domokratska fronta regirala je navode HNS-a  teritorijalnoj rekonstrukciji BiH.

Hrvatski narodni sabor (HNS) je na sjednici u Mostaru zaključio da njihov cilj ostaje administrativna i teritorijalna rekonstrukcija BiH koja će uključivati i jedinicu s hrvatskom većinom. Jasno i glasno, nije više riječ ni o kakvoj "virtuelnoj izbornoj jedinici koja bi trajala samo na dan izbora"(D.Čović) , već o trećem, hrvatskom entitetu, navode iz DF-a.

''Agresivna politika HDZ-a,u posljednje vrijeme "napumpavana" iz Zagreba , formalno preko hrvatskih "euro-parlamentaraca" , a na domaćem terenu od strane Milorada Dodika ("samo moj entitet ne diraj") - kulminirala je već citiranim zaključkom HNS-a. Kako na ovo, kao i na sve Čovićeve dosadašnje opstrukcije reagira SDA i Bakir Izetbegović? Nikako'', pitaju se u DF-u.

U DF-u navode kako je njima, a i građanima BiH jasno da je ''Bakir Izetbegović je pristao na treći entitet, na podijelu BiH, procjenjujući valjda da mu je dovoljan "begovat" oda Sarajeva do Zenice''.

''Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine, pojedince, institucije, stranke, nevladine organizacije, sindikate - da se oglase, pruže otpor i pokažu neslaganje sa ovom mračnom nakanom. Ukoliko se ostvari ovaj naum - BiH neće više postojati ni na jednoj geografskoj karti!
Zaustavimo ih, jer će nas ova vlast definitivno odvesti na put sa koga nema povratka'', priopćio je DF.

Kopirati
Drag cursor here to close