Vojnici slušaju zapovjedi

Jeleč: Vojnici neće odgovarati, ali 'starješine' hoće

Vijesti / Flash | 14. 01. 2017. u 09:12 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Zajedničkog stožera (ZS) Oružanih snaga (OS) BiH, generalpukovnik Anto Jeleč rekao je za 'Avaz' da će svi oni za koje se utvrdi da su pogriješili kada je u pitanju procedura u vezi sa sudjelovanjem OSBiH u obilježavanju dana RS za to i odgovarati, pa 'bio to vojnik ili general'.

Jeleč, kojeg je Ministarstvo obrane BiH zadužilo da uradi temeljitu analizu o događanjima u Banja Luci, kaže da 'ne misli nikome sjeći glave', ali da će analiza utvrditi tko je što i kako radio, a posebno se to odnosi na starješine u OSBiH.

Kaže da će analiza biti završena za deset dana, prenosi Fena.

''Smatramo da smo sve uradili sukladno procedurama i pravilnicima i da smo ispoštovali ono što je Predsjedništvo BiH tražilo. Ali vidjet ćemo što će analiza, netko to naziva istragom, pokazati. Sve će se analizirati'', kaže Jeleč.

Prema njegovim riječima, nema šanse da će vojnici snositi bilo kakve sankcije za ono što im je zapovjedio vrhovni zapovjednik, a to je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

''Ako se pokaže da je neko pogriješio, da je prekršio propise, onda će on i odgovarati. Tu prvenstveno mislim na starješine, jer vojnici slušaju zapovjedi. Ponavljam, ako je bilo grešaka, krivac će odgovarati'', ističe Jeleč.

Kopirati
Drag cursor here to close