izazov

Jesu li svi političari u BiH opredijeljenji za borbu protiv terorizma?

Vijesti / Flash | 04. 02. 2016. u 15:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina se već suočila s nizom terorističkih akata, ali se nameće pitanje jesu li svi politički akteri u BiH iskreno opredijeljeni za borbu protiv ovog izazova, tvrdi predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Rješavanje sigurnosnih pitanja, kako je rekla, mora biti zajednički cilj i zahtijeva ozbiljan pristup i sveobuhvatan angažman, kako domaćih, tako i međunarodnih aktera.

Naglasila je da sigurnosni izazovi prelaze granice jedne zemlje i da terorizam s kojima se susreće BiH, ali i druge države Balkana i Europe, obvezuju na jaču suradnju zemalja jugoistočne Europe, priopćeno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose s javnošću.

Cvijanović je, nakon sudjelovanja na Molitvenom doručku, nazočila na radnom ručku koji okuplja dužnosnike zemalja jugoistočne Europe, a čiji je domaćin bio zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a Heuth Ji.

Ona je s predstavnicima balkanskih zemalja i State Departmenta, razmijenila mišljenje o ekonomskoj i gospodarskoj suradnji, a u fokusu bila su i pitanja u vezi s terorizmom.

Dodala je da je RS svjesna da terorizam predstavlja sigurnosnu prijetnju na globalnom nivou te da borba protiv terorizma ostaje jedan od ključnih sigurnosnih prioriteta za Vladu RS-a.

Istaknula je i da je Vlada RS-a čvrsto opredijeljena da u partnerstvu djeluje sa svim progresivnim snagama na suzbijanju ove sigurnosne prijetnje.

Kopirati
Drag cursor here to close