Stiglo pismo

Kako federalni ministar brani zakon koji je preplašio Europu

Vijesti / Flash | 21. 10. 2015. u 18:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jean Eric Paquet, direktor za Zapadni Balkan Direktorata za politiku susjedstva i pregovore o proširenju, izrazio je zabrinutost povodom izmjena Zakona o državnoj službi Federacije koji je u hitnoj parlamentarnoj proceduri, pred oba federalna doma već u petak.

Kako je prenijela Federalna televizija, Paquet smatra da će ove izmjene utjecati na integritet, pouzdanost i političku neutralnost javne uprave u Bosni i Hercegovini.

''Od najveće važnosti je osigurati temeljne preduvjete uz istovremeno reformu sistema državne službe'', navodi se u pismu koje je federalnom premijeru Fadilu Novaliću u ime Europske komisije uputio Jean Eric Paquet.

Ponudio je pomoć Europske komisije i stručnjaka Sigme, koju financira Europska unija za promjene u oblasti zakopnodavstva o državnoj službi.

Pismo je iz Delegacije Europske komisije proslijeđeno i predsjedateljima oba doma Federalnog parlamenta Lidiji Bradari i Edinu Mušiću.

Inače, nedavno je u emisiji Pošteno Federalne televizije ministar Pravde FBiH, Mato Jozić, pokušao objasniti pozitvne strane ovog Vladinog prijedloga.

S druge strane Adis Arapović iz CCI-a ukazao je na mnoge, dramatično loše posljedice. 



Ministar Jozić, pak se našao na navodnom popisu ministara koje planira smijeniti stranački šef Dragan Čović.

Podsjećamo, sarajevski tjednik Slobodna Bosna objavio je kako Čović razmatra smjene osim Jozića, i ministra prostornog uređenja Josipa Martića kao smjenu ministricu kulture Zoru Dujmović

Kopirati
Drag cursor here to close