legalno

Kako SDA cilja DF-ov promotivni spot i koliko plaća za to?

Vijesti / Flash | 16. 09. 2016. u 14:53 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vođenje predizborne kampanje u Bosni i Hercegovini na internetu dalo je već prve sukobe između dvije stranke, i to između Demokratske fronte (DF) i Stranke demokratske akcije (SDA), piše COVER.ba.

Naime, portal Klix.ba je prije nekoliko dana objavio DF-ov Youtube promotivni spot, koji je do sada odgledan oko 6.000 puta. Veliki broj pregleda spota, s obzirom da se radi o političkom spotu, SDA je iskoristila za svoju promociju, te je „pre-roll video“ reklamu, tj. reklamu koja se postavlja prije videa u određenim člancima.

Šta to znači? Skoro svaki put kada pokrenete DF-ov spot na Klixu prvih nekoliko sekundi primorani ste da gledate sport SDA, sve dok ne kliknite na „Preskoči oglas“ koji se pojavljuje nakon 5 sekundi.

Portal Kilx u svojoj marketinškoj ponudi ima Pre-roll video oglase koji koštaju od 24-50 KM za 1.000 prikazivanja reklame, te su iz SDA vjerovatno zakupili tu vrstu kampanje.

Demoraktska fronta je u izjavi za medije kazala da su iz SDA platili marketinške stručnjake da ometaju kampanju DF-a, i da su reklamu platili Googleu.

Ipak, kao što ste i sami gore mogli pročitati nikakvi marketinški stručnjaci nisu uradili ovu kampanju, nego je može platiti svaka stranka, kompanija, organizacija...

Kopirati
Drag cursor here to close