(POD)Stanar

Kaznena prijava protiv Salmira Kaplana

Vijesti / Flash | 30. 12. 2014. u 11:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Politička organizacija građana Naša stranka danas je županijskom tužiteljstvu Kantona Sarajevo podnijela kaznenu prijavu protiv Salmira Kaplana, federalnog ministra kulture i sporta, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Zloupotreba položaja ili ovlasti iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

''Prijava je podnesena na osnovu informacija koje javnosti predočio Centar za istraživačko novinarstvo, kao i video-izjave samog Salmira Kaplana, u vezi s konkretnim slučajem primanja naknade od 600 KM za smještaj u gradu u kojem je imao vlastiti stan, a za vrijeme obavljanja dužnosti ministra u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine'', navela je Naša stranka.

Podsjećamo, Kaplan je među onim političkim dužnosnicima koje je Centar za istraživačko novinarstvo pobrojao među onima što primaju naknadu za odvojeni život, a žive u Sarajevu.

Federalni ministar se potom pokušao opravdati činjenicom da je kupio stan a nije dovršen te da će vratiti novac. No, i ta je odluka naišla na osudu javnosti koja je navela kako je Kaplan licemjeran.

Podsjećamo, iza federalnog ministra ostalo je i nekažnjeno korištenje službenog automobila s kojim je, na putu iz rodnog Stoca, sletio u vinograd pored Mostara. Kaplan je sam vozio službeni automobil, a po zakonu njega može voziti samo službeni vozač i to u radnom vremenu.

O svemu se oglasio i Kaplan na Facebooku prozvavši one koji ga prozivaju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close