Gužve

Pojačan promet prema jugu Hercegovine - Kolone vozila od Bradine

Praznik je rada - 1. svibanj pa je s razlogom pojačan promet vozila prema jugu Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 01. 05. 2024. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolone prema jugu Hercegovine su velike. Gužve su na naplatnom mjestu Bradina na autocesti A-1 i usporeno se prometuje na relaciji Tarčin - Konjic - Jablanica.

BIHAMK je u 13 sati priopćio da je i dalje duga kolona vozila na autoputu A-1, od Tarčina ka Bradini. Kolone vozila su i na magistralnom putu od Bradine ka Konjicu.  

U većem dijelu zemlje prometuje se po suhom ili vlažnom kolovozu, a do kraja dana očekujemo kišu, paiz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putevima. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Foto: RadioSarajevo / Gužbe na autocesti A1



Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most)  saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

U toku su sanacijski radovi na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic, Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići,  na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima: Gradina, Bosanska Gradiška, Prisika, Kamensko i Osoje pojačan je intenzitet putničkih vozila na izlazu iz  Bosne i Hercegovine. Na graničnim prelazima Izačić i Rača kolone vozila su na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).  Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog međunarodnog praznika rada 1. maja, sutra veče do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close