Beograd

Konstituirana Narodna skupština Srbije

Vijesti / Flash | 03. 06. 2016. u 11:19 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Verificiranje mandata i polaganjem zakletve na sjednici kojom predsjedava najstariji zastupnik Dragoljub Mićunović iz Demokratske stranke, konstituiran je novi saziv Narodne skupštine Srbije.

Prema zakonu, za konstituiranje Skupštine potrebna je verifikacija dvije trećine mandata, što je na današnjoj sjednici bilo ispunjeno. U nastavku tjedna birat će se predsjednik, potpredsjednik i generalni tajnik Skupštine, zatim članovi stalnih parlamentarnih izaslanstava u međunarodnim institucijama.

Za predsjednika Skupštine Srbije trebala bi biti izabrana Maja Gojković, koju će predložiti Srpska napredna stranka koja sa svojom koalicijom ima potrebnu većinu od 131 zastupnika za izglasavanje ove odluke.

Osim 131 mandata koliko ima koalicija oko SNS-a, mandate u novom sazivu Narodne skupštine Srbije dobili su i SPS-JS sa 29 mandata, Srpska radikalna stranka 22 mandata, pokret "Dosta je bilo“ i koalicija oko Demokratske stranke sa po 16 mandata, koalicija SDS-LDP-LSV 13 sa mandata, Savez vojvođanskih Mađara sa četiri mandata, lista Muamera Zukorlića i SDA Sandžaka po dva mandata, a po jedan mandat imaju Zelena stranka i Partija za demokratsko djelovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close