USAID-ov projekt

Korupcija - prioritet tužiteljstva HNŽ-a

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva HNŽ-a, ovo je drugi sastanak ovih institucija, čiju organizaciju podržava USAID-ov projekt Pravosuđe protiv korupcije…
Vijesti / Flash | 24. 02. 2023. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Efikasno procesuiranje složenih predmeta korupcije, gospodarskog i organiziranog kriminala, jedan je od prioriteta Općinskog i Županijskog suda, kao i Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, zaključak je sastanka rukovoditelja ovih pravosudnih institucija koji se održao u petak u Mostaru.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva HNŽ-a, ovo je drugi sastanak ovih institucija, čiju organizaciju podržava USAID-ov projekt Pravosuđe protiv korupcije s ciljem identifikacije i rješavanja organizacijskih pitanja od značaja za osiguranje efikasnog procesuiranja složenih predmeta, posebno predmeta korupcije visoke razine.

''Jedna od tema sastanka je bila i primjena predraspravnog ročišta kao instituta koji doprinosi povećanju efikasnosti rada na najsloženijim kaznenim predmetima. Također, ovom prilikom, predstavnici USAID-ovog projekta i predstavnici pravosudnih institucija - partnerskih institucija Projekta razgovarali su o postignutim rezultatima ostvarenim uz podršku Projekta u prethodnom trogodišnjem razdoblju i o budućim planiranim aktivnostima'', navodi se u priopćenju.

Foto: Tužiteljstvo HNŽ / Sastanak pravosudnih institucija 

Dodaje se kako su predstavnici pravosudnih institucija u Mostaru ocijenili suradnju sa USAID-ovim projektom veoma korisnom i usklađenom sa potrebama ovih institucija, s ciljem unaprjeđenja rezultata u navedenim oblastima.

Kako je navedeno, osnovni cilj USAID-ovog projekta Pravosuđe protiv korupcije je podrška pravosuđu u BiH da jača kapacitete za učinkovito gonjenje počinitelja u predmetima visoke razine korupcije, gospodarskog i organiziranog kriminala, te za prevenciju korupcije unutar pravosuđa.

Kopirati
Drag cursor here to close