Parlamentarni izbori

Kreće kampanja u BiH za izbore u Hrvatskoj

Vijesti / Flash | 21. 10. 2015. u 13:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan radni sastanak Izbornog stožera HDZ-a BiH s kandidatima za 11. izbornu jedinicu iz BiH oko priprema za Hrvatske parlamentarne izbore koji će se održat u subotu 7. studenoga i u nedjelju 8. studenoga 2015. godine.

Sastanku su nazočili kandidati za 11. izbornu jedinicu: dr. Božo Ljubić, Ivan Šuker, Nevenko Barbarić, Željko Raguž, Dragan Konta, Zvonimir Banović i Darija Prskalo, te direktor kampanje za BiH Damir Džeba, koordinator Slaven Zeljko i glasnogovornik Anđelko Maslać. Sastanak je vodio glavni tajnik HDZ-a BiH Vlado Džoić.

Na sastanku je sačinjen i usvojen operativni plan i program obilaska područja u BiH, te je naglašeno kako su predsjednici županijskih, regionalnih, gradskih, općinskih odbora i organizacije HDZ BiH za distrikt Brčko, odgovorne osobe za provedbu kampanje za izbore u njihovim područjima.

Naglašen je i veliki značaj i obveza aktivne registracije birača. HDZ BiH poziva sve članove i simpatizere HDZ BiH i stranaka koalicije Hrvatskog narodnog sabora (HNS) da se registriraju do 28. listopada 2015. godine. Sve potrebne dodatne informacije i pomoć mogu potražiti u prostorijama organizacija HDZ BiH u kojima imaju prebivalište.

Svi birači se trebaju prethodno registrirati u konzularnim mjestima u BiH. Zahtjevi se mogu podnositi osobno, putem pošte, telefaksa ili e-pošte, a jedna osoba može prijaviti više osoba za glasanje. Oni birači koji imaju e-osobnu iskaznicu ili su podnijeli zahtjev za izdavanjem iste, ne moraju se aktivno registrirati već će, po službenoj dužnosti, biti aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e-osobne iskaznice, a svoju registraciju mogu provjeriti putem web stranice www.izbori.hr, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close