Baš Britanac

Kusturica otjerao britanskog veleposlanika

Vijesti / Flash | 18. 10. 2015. u 14:03 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Velike Britanije u Srbiji Denis Keefe napustio je danas salu u Sava centru u Beogradu, tijekom obilježavanja sedam godina od osnivanja Srpske napredne stranke (SNS), i to u trenutku dok je za govornicom bio srpski režiser Emir Kusturica.

Keefe je salu napustio u trenutku kada je Kusturica rekao da nije slučajno to što je Srbiji baš Britanac donio vijest da ulazak u EU znači priznavanje Kosova, odnosno da nije čudo što Srbiji ultimatum donose Britanci.

"Kosovo je najveće poglavlje političke pljačke novije povijesti Europe. Nije takve bilo još od amputacije Sudeta od Češke. Kosovo je bilo početak novog imperijalizma, gdje su one stare vazale, koji su se nekad zjapili po šatorima, preselili u hajate i ridžensiije i dali im mikrofone preko kojih se prenosi informacija da je bolje biti rob nego faraon. U toj ideji su uvijek prednjačili Englezi i nije slučajno da vam je, Aleksandre, baš engleski ministar inozemnih poslova donio vijest u kojem postaje jasno da ulazak u Europu znači i priznavanje Kosova. Još su davno engleski lordovi, a to piše u knjigama, bili pisci izvještaja iz Istanbula u kojima su Srbe nazivali malim Rusima u Europi, dakle još od vremena Otomanske imperije", rekao je Kusturica obraćajući se okupljenima u centru Sava.

Nakon intervencije članova SNS-a, britanski veleposlanik vratio se u salu.

Kopirati
Drag cursor here to close