Izvještaj CCI

Kvaliteta života građana HNŽ-a zakinuta neradom Vlade

Vijesti / Flash | 10. 03. 2017. u 11:17 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada HNŽ-a je u 2016. Godini održavala tek jednu redovitu sjednicu svakog drugog tjedna stoji u izvješću CCI-a. Uz 26 redovnih sjednica održan je velik broj i žurnih, telefonskih sjednica kojih skupa sa izvanrednim ima čak 22.

U 2016. Razmotrili su 828 mjera, i prema tome, bolji su jedino od rezultata rada Posavske županije, ŽZH-a i HBŽ-a. Istovremeno su daleko ispod rezultata Bosansko-podrinjske, Tuzlanske, Srednjobosanske ili Županije Sarajevo, koji godišnje razmatraju između 1400-1800 mjera.

Loša realizacija programa rada kontinuirani je problem u radu Vlade HNŽ-a. Od 185 mjera Programa rada Vlade HNŽ planiranih za realiziranje u 2016. Godini, 111, ili 60%, ih je kraj godine dočekalo nerealizirano. Niži postotak realizacije ima samo Vlada HBŽ-a.

Iako je Vlada u 2016. Godini realizirala značajne mjere, spisak nerealiziranog je krajnje zabrinjavajući. Nije realiziran čitav niz mjera, čije su donošenje i pravilna implementacija mogli utjecati na kvalitetu života građana HNŽ-a.

Transparentnost rada Vlade HNŽ-a je postepeno padala, i generalno je na nedovoljno visokoj razini. Žurne i telefonske sjednice nisu uopće najavljivane, zapisnici su neredovno usvajani stoji u izvješću CCI-a.

Sa 13 usvojenih zakona skupština HNŽ-a spada među pet županijskih skupština sa dvoznamenkastim brojem realiziranih zakona u 2016.godini. CCI posebno ističe kako Skupština HNŽ-a nije usvojila ni jednu strategiju. Posljedica toga je da HNŽ ostaje jedina županija u Federaciji BiH, bez usvojene strategije razvoja.

Kopirati
Drag cursor here to close