tragično stradali

Lezbos više nema prostora za ukop tražitelja azila

Vijesti / Flash | 02. 11. 2015. u 15:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik grčkog otoka Lezbos izjavio je kako na tom otoku više nema prostora za ukop sve većeg broja tražitelja azila. Nažalost, tražitelji azila nerjetko poginu u nesrećama brodova koja su u vlasništvu krijumčara ljudima koji dolaze iz obližnje Turske, javlja Fena.

Gradonačelnik Spyros Galinos izjavio je za grčku radio stanicu Vima FM u ponedjeljak da je više od 50 tijela u mrtvačnici na tom istočnom egejskom otoku i kako pokušava pronaći mjesta za ukop. Galinos je kazao da pokušava ubrzati procedure za sahranu na polju u blizini glavnog groblja kako bi se organizirali ukopi žrtava brodoloma.

Stotine tisuća ljudi krenulo je na kratko, ali opasno putovanje iz Turske prema grčkim otocima u ovoj godini. S dolaskom hladnog jesenjeg vremena, samo u nedjelju je izvučeno 19 tijela iz Egejskog mora u tri odvojena incidenta, prenosi agencija AP.

Podsjetimo, brojni EU zastupnici govore kako se izbjeglička kriza mora početi rješavati u Grčkoj i Turskoj odakle dolazi 70 do 80 posto svih migranata.

Kopirati
Drag cursor here to close