Član

Lijanović već najavio kandidaturu za Predsjedništvo

Vijesti / Flash | 21. 11. 2016. u 12:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerko Ivanković Lijanović je u razgovoru za N1 najavio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH na sljedećim izborima čak skoro dvije godine unaprijed.

"Nažalost i prošli izbori kao i oni prije nas nisu izraz direktne volje birača s obzirom na inženjeringe koji se provode tijekom izbornog procesa. Mi zagovaramo elektronsko glasovanje i izlazak na izbore bez elektronskog glasovanja", kazao je Lijanović za N1.

"Planiram se kandidirati na sljedećim izborima za člana Predsjedništva BiH i pokušat ćemo izboriti da imamo elektronsko glasovanje i onda bi imali sigurno odraz volje birača. Nadam se da su parlamentarci svjesni te situacije i da će do idućih izbora osigurati elektronsko glasovanje kako bi i u parlamentu bio odraz volje birača a ne odraz inženjeringa političkih struktura", rekao je.

Na pitanje zbog čega smatra kako je sustav elektronskih glasovanja bolji nego trenutni, kazao je kako je sustav elektronskih glasova za birače puno jednostavniji nego sadašnji.

''Ono što je ključno jeste da birač zaokruži na listiću ono što želi to ide kroz skener koji učitava šta je glasovano, kako u kasnijem preboravanju ne bi došlo do izmjene izbornih rezultata što je ovdje praksa. Isto tako važno je da odraz prsta bude potvrda dolaska na izbore, a ne kako je sadašnja situacija kad je lako upisivati da je netko došao, a on nije došao", poručio je Lijanović.

Kopirati
Drag cursor here to close