Uz zabranu poslovanja?

Lufthansi prijeti optužba zbog ubojstva iz nehaja

Vijesti / Flash | 13. 04. 2015. u 17:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeća europska aviokompanija Lufthansa mogla bi da odgovarati za kazneno djelo ubojstva iz nehaja zato što je jedan od njihovih psihijatara dopustio Andreasu Lubitzu da se vrati u pilotsku kabinu, iako je bio suicidan, piše njemački magazin Focus.

Kako navodi list, Francuska namjerava pokrenuti istragu protiv koncerna i njegove pod-kompanije Germanwings pod sumnjom da je počinjeno ubojstvo iz nehaja.

Prema informacijama do kojih je došao Focus, ovo proizilazi iz zahtjeva za pravnu pomoć koji su francuski pravosudni organi podnijeli državnom tužiteljstvu u Dusseldorfu.

Vjeruje se da je Lubitz (27), pilot kompanije Germanwings u vlasništvu Lufthanse, 24. ožujka namjerno oborio Germanwingsov”avion u francuskim Alpima, izazvavši katastrofu u kojoj je poginulo svih 150 putnika i članova posade.

U Francuskoj je moguće pokrenuti istragu protiv kompanija, što u Njemačkoj nije slučaj. Ukoliko bi zaista došlo do toga i kompanija bila osuđena, to bi moglo imati drastične posljedice po dvije njemačke aviokompanije. U ekstremnoj slučaju, moguća je zabrana poslovanja u Francuskoj.

Dokumenti otkrivaju da je liječnik Lufthansae napisao da Lubitz se treba da nastaviti liječiti poslije depresije.

Nezavisni stručnjak je navodno ocijenio da je sposoban za upravljanje zrakoplovom.

Lufthansa je odbila komentirati izvještaj lista Focus. Jučer je objavljena i vijest da je nedavna anketa među pilotima komercijalnih zrakoplova u Europi pokazala da su uvjeti rada katastrofalni i da postoji rizik od samoubojstva u kabini.

Neki su naveli da su mnogi piloti postali “tempirane bombe”, prenosi Blic.

Kopirati
Drag cursor here to close