Prije pljačke

Lukač: Jedan od uhićenih specijalaca osiguravao je Vučića u Potočarima

Vijesti / Flash | 15. 01. 2016. u 19:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jedan od pripadnika Specijalne policije Republike Srpske, koji je uhićen zbog sumnje da je sudjelovao u prošlogodišnjoj pljački blindiranog kombija “Sector Security” na autoputu Banja Luka-Gradiška, sudjelovao je u osiguranju premijera Srbije Aleksandra Vučića tijekom komemoracije u Srebrenici 11. srpnja 2015'', potvrdio je danas ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Lukač je napomenuo da se to dogodilo prije nego što je osumnjičeni sudjelovao u rujnu u pljački 600.000 KM.

“Pripadnici Specijalne jedinice policije se povremeno koriste za određene vrste pratnje ili osguranja štićenih osoba, ali ne kao osobno osiguranje, odnosno prvi prsten osiguravanja dužnosnika RS-a”, rekao je Lukač, javlja BHRT.

On je dodao da će slučajevi, poput uhićenja pripadnika Specijalne policije Republike Srpske za kazneno djelo razbojništvo, uvijek biti sankcionirani, jer na taj način MUP čisti svoje redove od kriminalaca i onih koji su se zloupotrebljajući ovlaštenja, uniformu i policijsku značku bavili kriminalom.

''Nitko od uhićenih pripadnika Specijalne jedinice policije Republike Srpske nikad nije bio angažiran na poslovima osiguravanja predsjednice entitetske vlade Željke Cvijanović, kao ni članova njene obitelji'', priopćeno je iz Biroa Vlade RS-a.

Podsjećamo,u MUP-u Republike Srpske jučer nisu željeli ni demantirati niti potvrditi informaciju da su, u noći 13. siječnja, uhićena šestorica pripadnika Specijalne policije ovog ministarstva zbog prošlogodišnje pljačke 600.000 maraka iz blindiranog vozila kompanije “Sector Security” na autoputu Banja Luka-Gradiška.

Kopirati
Drag cursor here to close