Zbog skandala

Lukač: Moja ostavka je na raspolaganju

Vijesti / Flash | 15. 01. 2016. u 15:54 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač potvrdilo je da je sedam osoba, od kojih pet pripadnika Specijalne policije RS uhićeno zbog sumnje da su izvršili oružanu pljačku blindiranog kombija 'Sector securityja' na autoputu Banja Luka-Gradiška, iz kojeg je 22. rujna prošle godine ukradeno oko 600.000 KM.

Lukač je danas na pres-konferenciji u Banja Luci kazao da su uhićeni predani u dalju nadležnost Specijalnom tužiteljstvu RS, s kojim je policija rasvijetlila to kazneno djelo.

Ostavka na raspolaganju

Lukač je rekao da je "njegova ostavka na raspolaganju svakog dana onom koji ga je i imenovao na funkciju koju obavlja".

Kaže da su oni koji su izvršili kazneno djelo odgovorni za svoje postupke, te pozvao sve pripadnike MUPRS-a da se ne bave kriminalnim aktivnostima, "jer će završiti kao i uhićeni u ovom slučaju".

'' To što su pripadnici MUPRS-a bit će im otežavajuća okolnost pred Tužiteljstvom'', dodao je resorni ministar navodeći da je to pojedinačni slučaj i da se ne treba dovoditi u vezu s cijelom policijom RS.

Šef za istrage u Specijalnom tužiteljstvu RS Darko Ilić je rekao da je pronađeno oružje s kojim je izvršeno kazneno djelo, a da u izvršenju kaznenog djela nije korištena oprema niti oružje koje pripada MUPRS-a.

Potvrdio je da se ispituje mogućnost da su neke od uhapšenih osoba umiješane u još neka kaznena djela.

Jedan od uhićenih "specijalaca" osiguravao Vučića u Potočarima

Jedan od pripadnika Specijalne policije Republike Srpske, koji je uhićen zbog sumnje da je sudjelovao u oružanoj pljački blindiranog kombija 'Sector securityja' na autoputu Banja Luka-Gradiška, iz kojeg je 22. rujna prošle godine ukradeno oko 600.000 maraka, sudjelovao je u osiguranju premijera Srbije Aleksandra Vučića tijekom komemoracije u Srebrenici 11. srpnja 2015.

Ovu informaciju potvrdio je danas ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač, ističući da se radi o pripadniku Jedinice specijalne policije RS koji je bio direktno uključen u ''spašavanje Vučića prilikom tadašnjih događanja u Potočarima''.

Napomenuo je da se to dogodilo prije nego što je osumnjičeni sudjelovao u rujnu u pljački 600.000 KM, koja je sada rasvijetljena.

''Pripadnici Specijalne jedinice policije se povremeno koriste za određene vrste pratnje ili osiguranja štićenih osoba, ali ne kao osobno osiguranje, odnosno prvi prsten osiguranja dužnosnika RS'', rekao je Lukač.

Također, ukoliko se održavaju neki veći skupovi, oni mogu biti u drugom ili trećem prstenu osiguranja.

Uhićeni nisu osiguravali Cvijanović

Podsjetimo, član Predsjedništva Saveza za promjene Milanko Mihajlica ocijenio je danas 'skandaloznom' činjenicu da su pripadnici Specijalne jedinice MUP-a RS sudjelovali u oružanoj pljački, ističući da bi zbog ovog trebali odgovarati ministar unutarnjih poslova Dragan Lukač i cijela Vlada RS. Također rekao je da su neki od šest uhićenih pripadnika Specijalne policije MUPRS-a ranije bili u osiguranju predsjednika i premijerke RS, Milorada Dodika i Željke Cvijanović. A ovu informaciju demantirao je Biro Vlade RS za odnose s javnošću.

Neslužbeno, zbog sumnje da su umiješani u pljačku 600.000 KM uhićeni su "specijalci“ Goran Paraš i Vladan Malić, obojica iz Banja Luke, Aleksandar Popović iz Kotor-Varoši, Goran Janjuz iz Kozarske Dubice i Željko Inđić iz Bratunca, radnik zaštitarske firme "Sector security“ iz Kotor-Varoši Danijel Kuzmić te vlasnik autoplaca B.O., piše Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close