Crkva u drvaru

Mačke i miševi u Hercegbosanskoj županiji

Vijesti / Flash | 10. 04. 2015. u 19:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjolučki biskup Franjo Komarica i njegovi suradnici izrazili su negodovanje najnovijim opstruiranjem dozvole za izgradnju porušene katoličke župne crkve u Drvaru od strane srpskih predstavnika u Skupštini Hercegbosanske županije, objavila je KTA.

Na redovnoj sjednici banjolučkog biskupa Franje Komarice i njegovih najbližih suradnika bilo je riječi i o najnovijim "čudnim i neprihvatljivim političkim igrama" pojedinih političkih dužnosnika u Skupštini Hercegbosanske županije.

Radi se o članovima stranke SNSD koji su prošlih dana osporili pravo župljanima župe Drvar da konačno mognu početi s pripremama gradnje još davno porušene njihove župne crkve. Davanje svoga glasa za gradnju katoličke crkve u Drvaru na mjestu bivše porušene crkve oni uvjetuju provođenjem nekih drugih ustavnih promjena.

O tome je biskup Komarica razgovarao s premijerom HBŽ-a Brankom Ivkovićem kako bi dobio bolji uvid u tu situaciju.

Premijer mu je najprije pojasnio da su se predstavnici parlamentarnih stranaka u županiji međusobno bili dogovorili uz popuštanje HDZ-a u korist SNSD-a, da bi "predstavnici SNSD-a nakon toga "pogazili" dogovor i dodatno izišli s novim zahtjevima povezujući ih s dozvoljavanjem katoličkom pučanstvu da ima ono što im državni Zakon o slobodi vjere i pravnog položaja crkava i vjerskih zajednica iz 2004. godine garantira", piše KTA.

Biskup Komarica je predsjedniku Ivkoviću izrazio svoje osobno negodovanje kao i negodovanje članova Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci i zatražio da se "pojedini političari u HBŽ-u konačno prestanu iživljavati sa svojim sugrađanima kao što to radi mačka s mišem".

Kopirati
Drag cursor here to close