Nema mira

Makedonija i dalje podrhtava, stanovnici na ulicama

Vijesti / Flash | 13. 09. 2016. u 00:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još dva potresa pogodila su u ponedjeljak glavni grad Makedonije. Jedan za drugim oko 20 sati registrirani su potresi jačine 2,4 i 4 stupnja Richterove ljestvice. Prema informacijama Seizmološke opservatorije, potresi su registrirani u 19:53 sati, prenosi makedonska agencija MIA.

Epicentar potresa bio je četiri kilometra sjeveroistočno od Skoplja, u regiji Aračinovo, na dubini od pet kilometra. Serija potresa u području Skoplja ne jenjava već dva dana. Potres u ponedjeljak u 14:20 sati, od 3,7 stupnjeva Richtera, ponovno je izveo ljude na ulice i u parkove.

Ljudi, koji su opet izašli iz stanova i sa radnih mjesta, kažu da su još preplašeni od prekjučerašnjeg, jakog potresa od 5,3 stupnja Richtera u 15:10 sati, zbog kojeg su neki Skopljanci proveli noć na otvorenom, po parkovima, šatorima i vozilima.

U Skoplju je, prema informacijama Seizmološke opservatorije, zabilježeno oko 100 potresa od nedjelje ujutru, od kojih su građani mogli osjetiti samo petnaestak, prenosi B92.

Prema informacijama medija, u skopske bolnice se javilo više od 50 građana ozlijeđenih u panici nakon potresa. Većina se ozlijedila trčeći kako bi napustili zgrade, skačući sa balkona na nižim katovima, a neke su pogodili predmeti koji su padali. Skoplje je 1963. godine pogodio jak zemljotres u kome je poginulo 1000 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close