nije legitimna

'Maloljetni branitelji': Branko Matošin napušta braniteljsku radnu grupu

Vijesti / Flash | 07. 09. 2016. u 19:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Branko Matošin predsjedik Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata hrvatske zajednice Herceg Bosne, priopćenjem za javnost je objavio kako napušta radnu grupu za usuglašavanje prijedloga radnog teksta Zakona o pravima razvojačenih branitelja.

Matošin u priopćenju ističe, kako je on kao predsjedik Udruge pokrenuo inicijativu da se donese odgovarajući zakon, koji bi uveo prava u ovu populaciju.

''Međutim, u isto vrijeme otvoreni su i razgovori za rješavanje statusa razvojačenih branitelja u Federaciji BIH što je ministar branitelja Salko Bukvarević, iskoristio da formira radnu grupu za usuglašavanje prijedloga radnog teksta Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji'', piše u priopćenju Matošin dodajući da ova radna grupa u svom djelovanju ima ambiciju otvoriti suštinske izmjene Zakona koje se tiču svih kategorija branitelja i otvoriti izmjene o stečenim pravima branitelja.

''Ali u radnoj grupi većinu čine predstavnici Armije R BIH i smatram da ova radna grupa nema kapacitet, niti ima legitimnost svih braniteljskih populacija HVO-a i samim time obavještavam javnost kako istupam iz ove radne grupe. Isto tako, neprihvatljivo mi je sjediti u istoj radnoj grupi sa čovjekom koji moj narod i HVO proziva fašističkim režimom, Ustaške paradržave Herceg Bosne i kako je danas taj fašizam legitiman, a sljedbenici fašizma i današnji nositelji te ideje su u političkim strankama koje nose ime HDZ i sportskim klubovima koje nose ime Zrinjski'', navodi Matošin u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close