Važan zapovjedni centar

Međunarodna koalicija uništila zapovjedništvo Islamske države

Vijesti / Flash | 09. 09. 2015. u 19:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna koalicija koju predvode Sjedinjene Američke Države je bombardirala i uništila važan zapovjedni centar i centar za opskrbu grupe Islamska država (IS) u regiji Ramadi na zapadu Iraka, navedeno je u priopćenju koalicijskih snaga objavljenom u srijedu.

Video koji je objavljen uz priopćenje o zračnom udaru na nogometnom terenu prikazuje ogromnu eksploziju.

''Stadion je služio kao ključno zapovjedništvo Islamske države u regiji Ramadi i koristilo se za skladištenje velikih količina eksploziva za ručnu izradu, oružja i municije'', navela je koalicija u priopćenju.

''Uništenje lokacije će na značajan način poremetiti sposobnost Islamske države da izvodi svoje operacije i osigura opskrbu boraca u Ramadiju'', dodaje se.

Ramadi, glavni grad pokrajine Al-Anbar, je pao u ruke Islamske države u svibnju. Njegov gubitak je bio najveći gubitak za iračke snage nakon što je Islamska država osvojila velike, kompletne, dijelove Iraka u ofanzivi započetoj u lipnju 2014. godine.

Od tada, potpomognuti zračnim udarima međunarodne koalicije, vojnici su uspjeli vratiti teren. Međutim, veliki dio ogromnog prostranstva pokrajine Al-Anbar, na granici sa Sirijom, gdje je Islamska država također prisutna, je izvan kontrole vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close