Zvizdić

Mehanizam koordinacije na vidiku

Vijesti / Flash | 16. 03. 2016. u 16:30 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je da je u srijedu  na sastanku o sustavu koordinacije usuglašen dio rješenja, te da očekuje da preostala pitanja budu riješena u nastavku, odnosno na sljedećem sastanku.

Na poziv predsjedavajućeg Zvizdića održao se sastanak na najvišoj razini o sustavu koordinacije procesa europskih integracija BiH, odnosno mehanizma koordinacije.

‘’Mogu reći da smo napravili prvo čitanje mehanizma koordinacije zajednički, posebno tretirajući svaki član i svako poglavlje mehanizma koordinacije, a poslije toga smo se osvrnuli, svako sa svog aspekta, na određene detalje i rješenja u mehanizmu koordinacije. Mogu reći da je dio rješenja dogovoren i da je ostalo nekoliko pitanja koja ćemo u nastavku riješiti’’, kazao je Zvizdić u pauzi sastanka.

Sastanku o temi "Odluka o sustavu koordinacije" nazočili su premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalna ministrica financija Jelka Milićević, te premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar financija Zoran Tegeltija.

Također, na sastanku su bili šef Izaslanstva EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark, kao i ministri vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

‘’Dijelim optimizam svih prisutnih da ćemo na tom sljedećem sastanku u potpunosti riješiti sva pitanja koja su danas otvorena i imati usuglašen mehanizam koordinacije koji će u istovjetnom tekstu biti usvojen na sviom razinama vlasti u BiH i služiti kao instrument našeg daljnjeg djelovanja na rješavanju onih pitanja i obaveza koje imamo na putu realizacije sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i na putu europskih integracija’’, kazao je Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close