Susret

Merkel odlazi kod Putina 10. svibnja

Vijesti / Flash | 29. 04. 2015. u 19:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka kancelarka Angela Merkel posjetit će Moskvu 10. svibnja, priopćila je press-služba njemačke vlade za agenciju RIA Novosti u srijedu, potvrđujući ranije medijske izvještaje da njemačka čelnica neće prisustvovati proslavi Dana pobjede u Moskvi.

"Potvrđujemo da će kancelarka Merkel posjetiti Moskvu 10. svibnja. Planirano je da ona zajednički položi vijenac na Grob neznanog vojnika s predsjednikom Vladimirom Putinom", priopćila je press-služba.

Tijekom dana su njemačke novine 'Die Zeit' javile, pozivajući se na neimenovane izvore, da će ona stići dan kasnije i neće biti u stanju da prisustvuje paradi povodom obilježavanja Dana pobjede 9. svibnja u Moskvi. Predsjednici Poljske, Litvanije, Latvije i Estonije odbili su poziv.

Američki predsjednik Barack Obama izrazio je zahvalnost na pozivu, ali je također odlučio da ne prisustvuje, pozivajući se na brojne obaveze u isto vrijeme. Britanski premijer David Cameron i francuski predsjednik Francois Hollande još nisu odgovorili na poziv Kremlja.

Odnosi Rusije s brojnim zapadnim zemljama pogoršali su se zbog njene navodne umiješanosti u ukrajinski sukob. Rusija je u više navrata negirala umješanost u unutarnju ukrajinsku krizu i tvrdi da nema vojnog rješenja za sukob.

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarat će s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Moskvi 10. svibnja, potvrdio je u srijedu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Njemačka vlada tijekom dana je objavila da će se dvoje čelnika sastati u Moskvi.

Kopirati
Drag cursor here to close