U prvom kvartalu 2016.

Migranti u Njemačkoj počinili 69.000 kaznenih djela

Vijesti / Flash | 08. 06. 2016. u 08:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Migranti u Njemačkoj počinili su ili su pokušali počiniti oko 69.000 kaznenih djela u prvom kvartalu ove godine, navodi se u policijskom izvještaju koji bi mogao povećati nelagodu, posebno među antiimigrantskim grupama zbog liberalne politike kancelarke Angele Merekel prema migrantima.

U prošloj godini registriran je rekordan priliv više od milijuna migranata u Njemačkoj, a brige su se pojavile kako će ih najveća europska ekonomija uspjeti integrirati u društvo i osigurati njihovu sigurnost.

U izvještaju savezne policije BKA pokazuje se da su migranti iz sjeverne Afrike, Gruzije i Srbije nesrazmjerno zastupljeni među osumnjičenima, prenosi Reuters.

Apsolutne brojke kaznenih djela koja su počinili Sirijci, Afganistanci i Iračani - tri najveće grupe tražitelja azila u Njemačkoj - visok je ali uzimajući u obzir njihovu zastupljenost u ukupnom broju migranata, njihova umiješanost je "očigledno nesrazmjerno niska", navodi se u izvještaju.

U izvještaju se ne daje broj ukupnih kaznenih djela ili onih u pokušaju, niti se navodi koliki postotak tog broja predstavlja 69.000 navedenih kaznenih djela u prva tri mjeseca 2016.

U izvještaju se navodi da ogromna većina migranata nije počinila nijedno kazneno djelo.

To je prvi put da je BKA objavila izvještaj o kaznenim djelima koje su počinili migranti koji sadrži podatke iz svih 16 njemačkih saveznih država, što znači da još nema podataka s kojima bi se mogao usporediti.

Izvještaj pokazuje da su 29,2 posto kaznenih djela koje su počinili migranti ili su pokušali počiniti bile krađe, 28,3 posto su bile imovinski ili falsifikatorski prekršaji, 23 posto su bili nanošenje tjelesnih ozlijeda, pljačke i nezakonita prisvajanja.

Na prekršaje povezane s drogom otpada 6,6 posto a na seksualne prekršaje 1,1 posto od ukupnog broja kaznenih djela.

Kopirati
Drag cursor here to close