Hrvatska

Milanović odbio, Karamarko prihvatio Most: Nazire li se rješenje poslijeizbornog labirinta?

Vijesti / Flash | 14. 12. 2015. u 21:17 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Pozitivno smo odgovorili na upit Mosta. U datim okolnostima i realnoj situaciji pozitivno. Što se tiče tripartitne vlade ona je po odluci SDP-a nemoguća i nerealna te predlažemo da idemo u koalicijsku vladu s Mostom. I u toj situaciji, s obzirom na sve ono što čeka Hrvatsku, na reforme, predlažemo da doista potražimo konsenzus i sa svim tzv. lijevim snagama i opcijama u našem političkom spektru, dakle i sadašnjem SDP-u, da ostvarimo nekakvu suradnju. Predložili smo zajedništvo sa svima", izjavio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon sjednice predsjedništva HDZ-a.

Nestranačkog, stručnog premijera također smo stavili na stol i o tome ćemo razgovarati, rekao je govoreći o zaključcima sastanka.


Predsjednik SDP-a Zoran Milanović i službeno je odgovorio na prijedloge Mosta vezane uz konstituiranje Hrvatskog sabora i buduće Vlade.

Podsjetimo, na sjednici Glavnog odbora SDP-a, održanoj u subotu, istaknuto je da je “u ovom trenutku neodrživa inicijativa širokog tripartitnog saveza koalicija i Mosta u formiranju saborske većine i buduće Vlade”.
 


Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja rekao je da je SDP odbijanjem njihova prijedloga o nestranačkom premijeru i trojnoj vladi - odbio i Most, koji će mu do utorka dati šansu da se predomisli u slučaju da Mostov prijedlog prihvati HDZ. Ako HDZ prihvati Mostove prijedloge, nastavit će razgovore s njima.

Kopirati
Drag cursor here to close