Osigurat će sve potrebno

Ministar Bevanda u Jablanici: Osigurani antibiotici i cjepiva protiv tetanusa

Ministar zdravstva HNŽ na terenu je u Jablanici, razgovarao je s direktoricom Doma zdravlja, i rekao d aće ministarstvo osigurati sve što treba.
Vijesti / Flash | 05. 10. 2024. u 22:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ Milenko Bevanda nalazi se večeras u Jablanici, gdje je održao sastanak s dr. Almom Budim Hondo, direktoricom Doma zdravlja.

Nakon sastanka on je za portal "Avaza" poručio da je od jutros u komunikaciji s direktoricom i kazao je da je ključno pitanje bilo što je potrebno u ovakvoj situaciji.

''Ona je kazala da su im potrebni antibiotici i cjepiva protiv tetanusa. Mi smo to uspjeli osigurati. Naravno da nismo znali kakvo je stanje i kako možemo proći, jer su se pojavile svakojake priče. Prošli smo jednostavno i bilo mi je drago što smo mogli da dođemo. Došao sam s ministrom prometa i veza Ivom Bevandom, koji je također htio da vidi kakvo je stanje i kako možemo pomoći direktorici i njenom osoblju u ovakvoj situaciji'', rekao je Bevanda.

Dodao je da će za dan-dva biti preopterećeni, pa zato treba omogućiti da bude što manje zastoja u onome što treba uraditi za unesrećene.

''Tražio sam da direktorica kaže svoje potrebe, jer će tu biti dosta pripadnika civilne zaštite koji raskopavaju i otkopavaju i lako mogu doživjeti povrede. Potrebne su im dvije sanitetske ekipe iz Mostara, što ćemo mi osigurati. Oni će opskrbljivati osobe koje su uključene u poslove oko civilne zaštite'', zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close