Velik financijski rizik

Ministar Lidington: Brexit bi bio velik rizik za britansku ekonomiju

Vijesti / Flash | 18. 04. 2016. u 12:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski ministar za europske poslove David Lidington upozorio je u ponedjeljak da bi izlazak njegove zemlje iz Europske unije predstavljao velik ekonomski i financijski rizik.

"Želim reći nešto o tome što se jutros dogodilo u Londonu, gdje je ministarstvo financija objavilo sveobuhvatnu i iscrpnu analizu o posljedicama koje bi na životni standard ljudi imao britanski izlazak iz EU-a", rekao je Lidington u Luxembourgu.

"Ta analiza potvrđuje isto što su pokazale neovisne analize Engleske narodne banke, MMF-a i analize privatnog sektora, a to je da bi izlazak iz europske obitelji predstavljao veliki ekonomski i financijski rizik za svaku obitelj u svakom dijelu Ujedinjenog Kraljevstva", rekao je Lidington koji u Luxembourgu sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica.

U Velikoj Britaniji u tijeku je kampanja za referendum 23. lipnja kada će se građani izjasniti žele li ostati u Europskoj uniji ili iz nje izići.

Pristalice i protivnici EU-a po većini anketa su izjednačeni, s tim da zadnjih dana pristalice ostanka vode za nekoliko postotaka.

Britanski ministar financija George Osborne izjavio je u ponedjeljak da bi izlazak iz EU-a stajao svako domaćinstvo u Velikoj Britaniji 4.300 funti godišnje u razdoblju do 2030. godine, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close