dobri odnosi

Ministar vanjskih poslova RH u BiH: Hrvatska podržava bh. napredak

Vijesti / Flash | 29. 01. 2016. u 14:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva BiH primili su ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Miru Kovača.

Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska njeguju dobre susjedske i prijateljske odnose, kao i dobru suradnju na regionalnoj ravni. Bilateralni odnosi BiH i Republike Hrvatske su intenzivni, što potvrđuju brojne posjete na visokom i najvišem nivou, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U priopćenju se navodi da je ministar Kovač izrazio zahvalnost na prijemu i zadovoljstvo što je prvu službenu posjetu upriličio Bosni i Hercegovini. Prenio je pozdrave Predsjedništvu BiH od rukovodstva Vlade Republike Hrvatske i predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Istaknuto je da Republika Hrvatska bilateralno, ali i kao članica EU, prati i podržava napredak BiH na ispunjavanju uvjeta za punopravno članstvo u EU, te je pozdravljena odluka Predsjedništva BiH o podnošenju zahtjeva za članstvo naše zemlje u Europskoj uniji, koji će biti predan 15. veljače, u Bruxellesu.

Rečeno je da je predaja zahtjeva za članstvo BiH u EU dodatni poticaj unapređenju bilateralne i regionalne suradnje, a istaknuta je i potreba unapređenja suradnje na ekonomskom planu.

Tijekom susreta iskazan je interes za rješavanje otvorenih pitanja između dviju zemalja, što će se aktualizirati i sadržajnijom suradnjom vlada dviju država, te unapređenjem političkog dijaloga, istaknuto je prilikom susreta.

Članovi Predsjedništva BiH čestitali su ministru vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Miru Kovaču imenovanje u Vladu Republike Hrvatske i poželjeli mu uspjeh u radu, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close