Trebinje

Ministarstvo objavilo da je došla pomoć, a nije

''Da li su došli do Trebinja, vjerojatno bi se ovdje prvo obratili obratili nekome dužnosniku ili u Islamsku zajednicu'', rekao je povratnik.
Vijesti / Flash | 28. 04. 2020. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vjerojatno postoji jedna grupa ljudi kojima je potrebna pomoć i to ne treba izbjegavati, treba da se zna. Ima evidencija u Islamskoj zajednici, a ima i pri institucijama Grada Trebinja'', rekao je za BHRT Faruk Tičić, povratnik u Trebinje.

Naime, na područje Trebinja nakon rata vratio se mali broj Bošnjaka. Podaci popisa iz 2013. godine govore da ih je tamo 995. No, činjenično stanje na terenu pokazuje da ih u Trebinju stalno živi tek 150 od prijeratnih pet i pol tisuća. Mnogi od njih su, navodi BHRT, u teškoj materijalnoj situaciji. Očekuju pomoć nadležnih kako bi imali osnovne uvjete za život.

Video: Trebinje: Povratnici u teškoj situaciji

Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Federacije Bosne i Hercegovine objavilo je da je uručilo pomoć izbjeglim i raseljenim osobama na području Istočne Hercegovine, od Kalinovika do Trebinja.

''Da li su došli do Trebinja, vjerojatno bi se ovdje prvo obratili obratili nekome dužnosniku ili u Islamsku zajednicu. Osobno nisam upoznat da su dolazili, ali znam za tu akciju, da su dolazili kroz Hercegovinu'', rekao je Tičić.

Sadik Fazlagić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Trebinju kaže da je upoznat s ovom akcijom i da je pomoć stigla u neke djelove istočne Hercegovine, a da se ovih dana očekuje i u Trebinju.

''Prije neki dan je ta pomoć realizirana na području istočne Hercegovine, u Gacku, Nevesinju, Ljubinju, koliko znam, u Trebinje će doći ovih dana. Ta ista pomoć je deponirana u Mostaru, treba otići kamion danas, sutra po tu pomoć, kako bi se ona mogla podjeliti povratnicima ovdje u Trebinju'', rekao je Fazlagić.

Kopirati
Drag cursor here to close