Regrutiranje

Ministarstvo za Bljesak: Prate se izazovi zbog referenduma

Vijesti / Flash | 02. 09. 2016. u 13:42 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine zajedno s agencijama koje djeluju u okviru Ministarstva i drugim sigurnosnim strukturama, prati sigurnosnu situaciju na području cijele BiH, između ostalog i određene sigurnosne izazove koji se mogu dovesti u vezu s najavljenim održavanjem referenduma u Republici Srpskoj'', rečeno je iz Ministarstva za Bljesak.info na pitanje je li Ministarstvo upoznato s pozivom na svojevrsnu regrutaciju u Konjicu, s vojnom vježbom Zelenih beretki te informacijama s društvenih mreža da se pripremaju masovni prosvjedi u Sarajevu na dan održavanja referenduma u Republici Srpskoj.

Ministarstvo je navelo kako iz opravdanih razloga, u ovom trenutku ne može u javnost iznositi informacije o konkretnim mjerama i operativnim radnjama koje se poduzimaju u vezi s tim.

Podsjećamo, nakon najave održavanja referenduma u Republici Srpskoj, koji je zakazan za 25. rujna, Udruženje maloljetnih boraca Armije BiH pozvao je članstvo i druge ljude ''na dogovor i konzultacije oko pitanja Referenduma u genocidnoj tvorevini''.

''Ne smijemo dozvoliti da nas iznenade i opet naprave pokolj i užasne zločine, moramo biti spremni kao da će ujutro rat'', napisao je predsjednik Udruženja maloljetnih dobrovoljaca ARBiH Općine Konjic, Kemal Duračić u priopćenju za javnost.

Istodobno, Zelene beretke objavile su kako ''pripremaju najveću vojnu vježbu poslije ratnog perioda pod nazivom Sloboda za sve''.

Kako stoji na Facebook stranici udruženja, upućen je zahtjev za dobivanje vojne opreme koja će se koristiti u vježbi.

Muhamed Švrakić, predsjednik Udruženja, izjavio je kako je vježba najavljena još ranije.

''U pitanju je samo skup veterana, gdje će se prisjetiti trenutaka i dana iz perioda agresije, te upoznavanje s novim naoružanjem. Red je da veterani znaju čim raspolažu Oružane snage BiH", rekao je Švrakić.

U isto vrijeme, pokrenuta je inicijativa za održavanje prosvjeda u Sarajevu povodom održavanja referenduma u RS, a inicijator je Muhamed Mahmutović, novinar porijeklom iz Cazina čija je ideja naišla na veliko odobravanje, ali i pozivanje na ''probnu regrutaciju dobrovoljaca''.

Ministarstvo sigurnosti BiH navelo je za Bljesak.info kako će ''zajedno sa svim drugim sigurnosnim agencijama u BiH poduzimati sve mjere iz svoje nadležnosti, kako bi se očuvalo povoljno stanje javne sigurnosti''.

Kopirati
Drag cursor here to close