Krnja Vlada

Ministri u Vladi FBiH složni: Moramo nastaviti raditi na reformama

Vijesti / Flash | 17. 06. 2015. u 10:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH, kako je najavljeno, sutra će u Sarajevu održati sjednicu, na čijem se dnevnom redu očekuje nekoliko reformskih točaka.

''Moramo nastaviti s onim što smo obećali a to su reforme'', istaknula je federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović (SDA).

Uoči sutrašnje sjednice federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara (SDA) je izrazio nadu da će ministri nastaviti raditi normalnim tijekom.

''Vlada mora raditi svoj posao'', kaže Čampara.

Takvo mišljenje ima i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić (HDZBiH) navodeći da će ministri nastaviti s redovitim aktivnostima u Vladi Federacije BiH, što će se pokazati na sutrašnjoj sjednici.

Sastav Vlade FBiH trenutno nije potpun. Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potpisao je odluku o prihvaćanju ostavke ministra energije, rudarstva i industrije FBiH Reufa Bajrovića, dok će za preostala tri ministra iz Demokratske fronte, kako je naglasio, morati obaviti dodatne konzultacije u narednim danima.

Federalni ministar trgovine i zamjenik premijera Aleksandar Remetić, federalna ministrica turizma Snježana Soldat i federalni ministar rada i socijalne politike Milan Mandilović podnijeli su neopozive ostavke, s obzirom na to da Demokratska fronta, jedna od članica vladajuće koalicije sa SDA i HDZ-om BiH, više ne želi biti dio vlasti na federalnoj razini.

Kopirati
Drag cursor here to close