Obilne oborine

Moglo bi biti poplava u Hercegovini

Vijesti / Flash | 14. 10. 2015. u 08:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mogućnost za poplave na području Mostara i Hercegovine postoje između studenog i svibnja, jer to razdoblje koje donosi vrlo aktivne oborine'', rekao je za Bljesak.info administrator Facebook stranice Vremenska prognoza za Hrvatsku i BiH svakodnevna profesor Zoran Zadro.

Zadro kaže kako mogućnost za poplave postoji, ali kako nema mjesta panici i uzbuni. Rekao je kako će na vrijeme upozoriti bude li se što takvo spremalo.

Najavio je i kako će sezonsku prognozu za zimu objaviti krajem listopada na svojoj službenoj Facebook stranici.

Inače, u Bosni i Hercegovini danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom. U jugozapadnim područjima i u Hercegovini očekuju se intenzivnije padaline s pljuskovima i grmljavinom.

Očekivana količina padalina na jugozapadu i u Hercegovini od 30 do 60, a u ostalim područjima od 2 do 10 l/m2. Vjetar će biti slab do umjeren, južnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini i u jugozapadnim područjima na trenutke jak. Dnevna temperature od 13 do 19, na jugu i jugozapadu do 22 stupnjeva.

Zbog vjetra i velikih količina padalina koje se očekuju za srijedu je upaljen žuti meteoalarm u mostarskoj, trebinjskoj, livanjskoj, bihaćkoj, banjalučkoj i prijedorskoj regiji.

Žuti meteoalarm upozorava na potencijalno opasno vrijeme. ''Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju.

Za četvrtak je upaljen narančasti meteoalarm na području bihaćke, banjalučke, livanjske, mostarske i trebinjske regije, te žuti za području fočanske i prijedorske regije. Narančasti meteoalarm označava opasno vrijeme i neoubičajne vremenske prilike.

Kopirati
Drag cursor here to close