Moore u pressingu

Moore: Ako je netko vehabija, ne znači da je terorist

Vijesti / Flash | 28. 01. 2016. u 07:56 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef misije OSCE-a u BiH, Jonathan Moore je kazao da ne postoje nikakvi pritisci na njega ili na OSCE, te da BiH mora imati neovisno pravosuđe.

Moore smatra kako terorizam nije samo problem BiH, nego i cijelog svijeta, a po njegovom mišljenju vehabija ne znači terorist.

''BiH ima punu podršku raznih međunarodnih organizacija. Nakon napada u Zvorniku i Rajlovcu mi smo vidjeli dva teroristička napada pojedinaca. Moramo misliti i na stanje u Siriji po pitanju boraca na stranim ratištima", rekao je Moore.

Šef OSCE-a smatra kako je potrebno puno više suradnje, jer treba naći zajednički teren sa svim informacijama, a velik je sigurnosni zadatak, po njegovom mišljenju zaštita osobnih podataka.

''Nitko ne može unaprijed znati kada će se dogoditi napad. Ako je pitanje pojedinca, niko ne može znati unaprijed i spriječiti napad", kazao je gost Pressinga i dodao: "I ranije sam govorio da je zajednička izjava Islamske zajednice i ostalih političkih lidera i stranaka bio dobar potez", kazao je Moore.

Na najavljeno zatvaranje paražemata, Moore je kazao da kada postoji prijetnja za sigurnost, onda institucije i policija moraju reagirati.

Je li moguć novi rat na Balkanu? Moore:"Sumnjam."

Na pitanje je li za BiH prioritetniji ulazak u EU ili u NATO, Moore kaže kako se BiH odlučila na put integracija, a to je na bh. građanima i vlasti da odluče. Može se istovremeno ići prema EU i NATO-u, smatra Moore.

Moore je naglasio da je sloboda medija, govora i izražavanja prioritet misije OSCE-a, ali da stanje u tom polju može biti bolje."

Kopirati
Drag cursor here to close