Od 12 sati

FOTO | Most Hercegovina otvoren za promet: Provozali smo se

Most "Hercegovina" dio je autoceste na pan-europskom koridoru Vc koji prolazi kroz BiH te je sastavni i najznačajniji objekt na poddionici Počitelj – Zvirovići.
Vijesti / Flash | 05. 09. 2024. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Most Hercegovina otvoren za promet

Poddionica Počitelj - Zvirovići i Most "Hercegovina" otvoren je nešto iza 12 sati za promet. Veliki broj vozila u koloni čekao je podne da ovaj dio autoceste bude otvoren.

Novih 11 kilometara autoceste na poddionici Počitelj – Zvirovići u okviru kojih je i most "Hercegovina", jedan od najkompleksnijih infrastrukturnih projekata na Koridoru 5c, svečano je otvoreno u srijedu navečer.

Most "Hercegovina" dio je autoceste na pan-europskom koridoru Vc koji prolazi kroz BiH te je sastavni i najznačajniji objekt na poddionici Počitelj – Zvirovići. Dužina poddionice iznosi 11,07 km i podijeljena je na dva LOT-a, prenosi N1

FOTO: Bljesak.info / Poddionica Počitelj - Zvirovići

LOT 1 čini trasa autoceste u dužini od preko 10 kilometara na kojoj se nalaze značajni objekti: Petlja Počitelj s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama, Inter-regionalno čvorište, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa.

LOT 2 je impresivni most "Hercegovina" dužine 980 m. Stubovi mosta kojim se prelazi rijeka Neretva visoki su 92,97,92,91,88 i 66 m što ga čini najvišim mostom na Koridoru Vc i jednim od najviših mostova u ovom dijelu Europe.

Foto: Bljesak.info / Vožnja novim kilometrima autoceste
Foto: Bljesak.info / Poddionica Počitelj - Zvirovići
Kopirati
Drag cursor here to close